Pikkuvarpunen etsimässä syötävää Iidesjärven etelärannanalla kulkevan polun varrelta. Ruokalistalle kuuluu siemeniä sekä hyönteisiä ja muita selkärangattomia. Mikään muu lintulaji ei ole Suomessa kasvattanut kantaansa niin voimakkasti kuin pikkuvarpunen viimeisen runsaan 10 vuoden aikana. Tämä kaakosta levinnyt laji pesii yleisenä Itä- ja Etelä-Suomessa, sekä Pohjanmaan rannikkokaistalla. Leviäminen jatkunee, pohjoisimmat pesinnät tunnetaan napapiirin korkeudelta. Laji viihtyy ruokintapaikoilla talvisin. Tampere 18.9.2016.
EdellinenIidesjärven luonto 11 -sivulleSeuraava